2018-07-17 61 浏览
自從上個月去完泰國之後一直都好掛住泰國嘅美食除咗喺九龍城有好多唔同嘅泰國菜好出名之外今日係屋企附近行開就見到有間新開嘅泰國菜就決定去試吓啦😗🤤今次總共買咗兩個飯再加兩杯野飲🐔天天海南雞飯嗰日去到呢度食嘅海南雞飯好好彩竟然係雞髀位置全部雞肉都好滑而且果皮仲係爽口嗰隻側邊仲有少少配菜等你唔好淨係一味食肉而家飯方面就係普通海南雞飯嘅油飯但係飯本身做到粒粒分明 的確比出邊既餐廳較為優勝 而且飯嘅份量都比較大如果好似我呢啲細食少少嘅人就會食唔晒雞肉方面可以揀點泰式薑蓉或者酸辣醬😗🐔黃咖喱雞皇拼忌廉芝士雞翼飯依到既咖哩飯有別於平時可以係茶餐廳食到既個一種,佢係比較有泰國風味既個一種 而且佢入面仲會有d已經煮到好入味既薯仔,淋淋地又吸哂啲咖哩汁。依到既咖哩汁比起坊間可以食到既唔算話真係好辣而且仲帶有小小甜味,令你更加開胃!依到雞翼非常飽滿 仲有翼尖食令到鍾意食翼尖既朋友好滿足😍😍😍🍹青檸梳打泰國必飲既野飲一定有青檸梳打份,因為佢真係基本上係邊到都可以搵到既飲品黎!依到既青檸梳打不過不失。🤪🍸香茅特飲我本身除左係煮野食既時候會用到香茅之後都唔會有其他時候可以用到 但今次係到見到有依個飲品就好想試下!香
自從上個月去完泰國之後一直都好掛住泰國嘅美食
除咗喺九龍城有好多唔同嘅泰國菜好出名之外