2024-02-08
📍沙田友 .丸记清汤腩王 - 石门同老公仔偷懒唔想煮🤔系沙田有乜好食?我哋多数都会拣石门揾野食😋因为石门食肆够多!咩野都有得食👍🏻今次行过见到有间新开嘅餐厅装修好精致🚃啲卡位睇落好似屯马线个车厢咁🚇而且枱面仲有「东、南、西、北」成张麻雀枱一样🀄装修好有心机😋餐厅入面已经有好多食客啦😂所以我哋外卖返屋企开餐!丸记 • 清汤腩王 $98/份清汤腩系舖头signature菜式之一👍🏻听闻已经系第3代啦😍清汤腩汤底清甜得黎又唔会太油🫧食落一啲都唔腻口🐂牛腩肥瘦均匀而且炆到好冧🤤另外不得不赞嘅系佢嘅萝卜非常清甜!!🐹我超级推介又霖又甜超好味!唔怪得可以传到第3代😋果然系非常出色嘅清汤腩👍🏻沙田友小炒王 $85/份我哋加𩠌仲order左份沙田友小炒皇🔥小炒皇虽则简单但可以睇到一间舖头镬气够唔够😋不出所料小炒皇果然镬气十足🔥而且材料好丰富😋虾仁大大只🦐加上惹味嘅虾干、韮菜等等🍚𩠌饭认真“ICHIBAN”呀!👍🏻饭后甜品又点少得呢😋分别系酥皮斑兰味蛋挞同半熟芝士酥皮蛋挞!斑兰挞闻落阵阵斑兰香气😍食落又唔会太甜!而且每日限量100个🛒好好彩俾我们买到🤗芝士挞入面芝士香气满满🧀但食落香而不腻我同老公仔都好
丸记 • 清汤腩王 $98/份
沙田友小炒王 $85/份
饭后甜品又点少得呢😋分别系酥皮斑兰味蛋挞同半熟芝士酥皮蛋挞!斑兰挞闻落阵阵斑兰香气😍食落又唔会太甜!而且每日限量100个🛒好好彩俾我们买到🤗芝士挞入面芝士香气满满🧀但食落香而不腻我同老公仔都好钟意❤️
岩岩等外卖嘅时候见到咖喱似乎都唔错🤤下次偷懒唔想煮饭个时要再黎试下先得😆