2017-10-07
今晚去左沙田围区探完我朋友的小BB后,就睇下附近有咩好野食。揾到呢间M3意大利餐厅,心丝丝想食下Pizza, 意粉,咁我地就打去BOOK位。佢地夜晚主要分为2个时段: 18:30 & 20:30.呢间M3 Italitan 外观真系似一D 较高级既意大利餐厅,大约有15-20张枱,座得舒服,服务都很周到。首先我地叫左个M3沙律同埋炸杂锦三式作为前菜。前菜送上面包,面包很热,包皮有点脆,睇黎系即焗出黎,再配上Olive oil。正!!M3沙律: 用西式沙律菜配上烟三文鱼、Parma Ham及鸡肉同埋3款酱作伴碟,味道不错,可以一试。炸杂锦三式:有炸薯角、炸虾同埋炸鸡翼。炸薯角炸得很好味,外脆内热。炸虾炸粉份量适中,没有用得太多,味道不错。炸鸡翼就略逊一筹,比较干身。意式香草酱海鲜薄饼: 系薄PIZZA黎,有鱿鱼、大虾做材料,配上香草酱,外面很脆,味道不错,又唔太肥!烟肉忌廉流心蛋黄意大利粉: 推介,Carbonara 配上流心蛋,首先将流心蛋与其他配料搞匀,食落去好creamy,好多cheese. 再加蛋酱,有层次,味道很浓郁。烤大啡菇野菜意大利饭: 意大利饭有点生,味道浓,不过意大利饭
首先我地叫左个M3沙律同埋炸杂锦三式作为前菜。
烤大啡菇野菜意大利饭: 意大利饭有点生,味道浓,不过意大利饭就是这样的。而大啡菇很鲜,配上浓味既意大行饭绝配!
总结,呢到既炸杂锦三式、烟肉忌廉流心蛋黄意大利粉值得推介,而其他食味都有水准!