2018-09-28
沙田除左一田个FOODCOUNT,都唔知有咩好食了。。。谂住行下顶层睇下有咩好野食,就发现左呢间♥Mimila♥系沙田少有既马来西亚菜式,值得一试😋门面无咩特别,反而系佢入面啲蓝色座位比抢眼,好容易就会发现到佢既存在。佢主要分左2个区域,1边系坐bar台既,另1边就系普通台。人流唔算好多,不过一路食一路都有keep住啲人流出出入入。餐牌主要有汤面,捞面,仲有小食为主。不过最估唔到既系佢都有啲特色甜品,你系唔会估到有呢几样甜品出现,搞到我都好好奇系咪真系咁特别,而且甜品既口味仲要系几流行😍分别有班兰戚风蛋糕,猫山王卷蛋糕,猫山王芝士蛋糕。咖哩喇沙牛肉汤面 $98呢碗汤面比佢既汤深深吸引左~浓浓既咖哩喇沙汤,入面包含左好多配料,所样配料都索哂啲咖哩喇沙汤,超好食!不过佢就辣啲,不过咖哩喇沙牛肉汤面就好惹味~~~👍🏻佢除左有牛肉之外,仲有芽菜,鱼片头,豆腐卜,样样都入哂味,成个口都系咖哩喇沙汤。唔讲唔知,原来佢既牛肉系用左美国牛肉,唔怪得之食落口既味道好似唔同啲,系好食过出面既牛肉🐂猫山王芝士蛋糕 $58钟意榴梿既朋友真系千万唔好错过呀!因为佢真系好重榴梿味!佢既卖相平平无其,无咩特别,但系
谂住行下顶层睇下有咩好野食,就发现左呢间♥Mimila♥
系沙田少有既马来西亚菜式,值得一试😋
佢主要分左2个区域,1边系坐bar台既,另1边就系普通台。
人流唔算好多,不过一路食一路都有keep住啲人流出出入入。
餐牌主要有汤面,捞面,仲有小食为主。
搞到我都好好奇系咪真系咁特别,而且甜品既口味仲要系几流行😍
分别有班兰戚风蛋糕,猫山王卷蛋糕,猫山王芝士蛋糕。 咖哩喇沙牛肉汤面 $98
呢碗汤面比佢既汤深深吸引左~
猫山王芝士蛋糕 $58
钟意榴梿既朋友真系千万唔好错过呀!因为佢真系好重榴梿味!
佢既卖相平平无其,无咩特别,但系佢既味道就绝对唔简单!
唔好期望会食到芝士味,因为榴梿味实在太劲了~~
口感方面同芝士蛋糕无误,佢简直就系内里就榴梿味,外面就芝士蛋糕样🍰