2024-08-06 1068 浏览
星期日同屋企人系沙田行街禁啱见到呢间开左冇耐既日式餐厅! 之前一直觉得佢装修得好别致一直想试下呢间🤤🤤 但晚饭时间成日排晒长龙,今次见下午茶时间唔系好多人就入左去! [香葱拖罗蓉牛油果寿司塔可]原本以为只系类似手卷既寿司,冇抱太大期待😲点知呢个寿司塔可既牛油果酱同芥末酱好夹好好味🤤加埋有炸过既紫菜同多到会跌落嚟既拖罗蓉😆😆 十级好味![三文鱼蟹籽丼]下午茶既份量黎讲呢个丼都有成6-7片三文鱼加埋占左一半既蟹籽☺️相当足料,味道中上。谂唔到食咩不妨叫番呢个皇道三文鱼丼食下![京都宇治抹茶提拉米苏盒子配糖渍红豆]另外仲叫左个甜品一家三口饭后食🤤🤤,见佢用个木盒装住提拉米苏好得意就叫左呢个!提拉米苏食落好好滑又唔太甜,加埋糖渍红豆,食下食下自己差唔多食左半个🙈 仲有个少少特别既位系叫左杯热柠茶会俾边糖而系包装糖,系香港都好耐冇见一粒粒方糖! 忍唔住影低左😆

[香葱拖罗蓉牛油果寿司塔可]

[三文鱼蟹籽丼]