2018-07-11
住沙田既朋友已经同我推介过少爷泰好多次,见今日入开沙田,终于有机会走去试下 离远见到七彩缤纷既少爷泰,已经被佢既外表吸引,好想冲入去 我地好早,六点前已经到,所以唔使等位。餐牌嘅第一页系泰文同广东话嘅对照,趣味性十足 餐厅里面嘅装潢都好靓好有特色 泰式柚子沙律:好多柚子!最正嘅系虽然佢食落好有泰式香料嘅味道,不过佢唔会好似其他餐厅嘅柚子沙律咁食到啲泰式香料 Combo 小食拼盆 (小):新鲜炸,唔会太油同漏,样样都好好味 招牌菠萝炒饭配大头虾:一嚟到卖相已经攞满分 大头虾超级大只!烧菠萝嘅食法亦都好新颖,有唔同味嘅粉可以配搭,食出不同口味!而个炒饭亦都足料,炒得好香!泰式椰汁鸡汤:微辣加埋好似冬阴公味道既酸,好开胃 新鲜柚子沙冰 & 泰公主:清新,满满既柚子同埋士多啤梨味,饮得出系用新鲜水果制成嘅!总括嚟讲,少爷泰环境舒适、食物好味,所以一定会再帮衬
餐牌嘅第一页系泰文同广东话嘅对照,趣味性十足
餐厅里面嘅装潢都好靓好有特色
泰式椰汁鸡汤:微辣加埋好似冬阴公味道既酸,好开胃
总括嚟讲,少爷泰环境舒适、食物好味,所以一定会再帮衬