2020-02-20
Pici系沙田新城市都开埋分店,新城市都有几多西餐选择,今次就决定试下依间🍝好似每一间分店嘅menu都有啲唔同,新城市依间平时应该有lunch menu🤔但可能系星期六去净系可以叫main menu同埋有set for 2,main menu叫一个意粉都百几蚊,反而set for 2有晒前菜意粉甜品饮品,不过午餐黎讲价钱就贵左少少啦🤭**********<Set for 2👫🏻> $430面包+1前菜+2意大利面+2甜品+2饮品**********<秘制肉丸Homemade meatball (2pcs)>肉丸食落感觉系手打出黎,口感其实好似蒸牛肉球咁,不过就变左西式食法,加左番茄酱同芝士,个人觉得味道一般🤨**********<结他面Chitarra>结他面依个名第一次听😂个面系加左鱿鱼墨汁手工制作所以系黑色,个汁就系番茄酱加辣椒,食落都几夹,唔腻好开胃🤤**********<意大利宽带面Pappardelle>因为好钟意食宽条面嘅关系,所以要试下依个😍慢煮牛面颊加芝士再加寛条面依个组合都唔算新鲜,但加埋一齐就好好食😆个
<Set for 2👫🏻> $430
面包+1前菜+2意大利面+2甜品+2饮品
<结他面Chitarra>
<意大利宽带面Pappardelle>
因为好钟意食宽条面嘅关系,所以要试下依个😍慢煮牛面颊加芝士再加寛条面依个组合都唔算新鲜,但加埋一齐就好好食😆个意大利面食得出同平时系唔太一样,比较爽口🍝
<意大利芝士蛋糕Tiramisu >
<意式奶冻Panna Cotta>
好多人都推介Tiramisu!!!系无介绍错🤤个Tiramisu好creamy,表面有啲朱古力粉同幼砂糖,酒味就唔太浓,同平时食个啲唔同佢系黄色嫁😂
个Panna Cotta就唔算特别,中规中矩啦!
<特制冰茶Special Ice Tea>
加左$15要左个桃味冰茶同埋柠檬冰茶,不过饮落无咩特别,可以叫返普通冻柠茶😎