2024-07-25
上次去完尖沙咀店~觉得牛尾煲好正 今次再同朋友们嚟沙田~ 不过今次就唔食烤鱼太饱 剩系牛尾、鸡、猪手煲任食+$258 安格斯牛放题~3小时够晒皮 今次同行朋友唔食辣~牛尾仍然好正,非常入味,胶质重,有咬口得嚟唔韧。鸡煲唔辣较为逊色~无计朋友bb辣都食唔到~ 食完两款鸡煲就打边炉,拣左清汤豆腐汤底清d~更加突出安格斯牛既味道~因为每位会送安格斯牛小排~食原汁原味 肉类: 除左安格斯牛小排,仲叫左安格斯封门柳、牛板腱、手切金钱展,前两款好重牛味,后两款比较有咬口。 海鲜: 海虾、蚬、墨鱼滑 海虾几大只,有虾膏,肉质弹牙 蚬唔算大只胜在鲜甜 墨鱼滑几有咬口 自助区: 拎左蔬菜、芋丝、丸类、粟米、金菇、响铃、鱼皮等 除左食肉都要配番d蔬菜,均衡饮食好紧要 饮品柜: 啤酒、汽水、茶好多款唔同自由选择~ 我地就饮雪梨海底椰润下、马蹄爽、无糖茶 雪糕专区: 有朱古力、云尼拿、芒果等 我试左椰香芋头雪条都唔错 当日都爆满,有自己一个人、一家细&三五之己,3小时一路倾一路食,真系好满足。
今次再同朋友们嚟沙田~
不过今次就唔食烤鱼太饱
鸡煲唔辣较为逊色~无计朋友bb辣都食唔到~