2023-06-27
呢间嘅咖喱可以自选辣度😍佢哋嘅咖喱全部都系自己调制,完全无沟咖喱粉,用返当地嘅特色去整成,所以出面食唔到一样嘅味😳‼️Curry Kingdom系香港首间与酱料品牌 Amocan合作嘅餐厅,可以试到日本、泰国、新加坡、印度嘅特色咖喱,每款咖喱都有5级辣度选择,可以随心切换🌶️由即日起至 8月31日期间,只要去食就可以半价饮各款特色饮品🍹同埋期间仲会派$30现金券✨鸡爸隆爸 Singapore Curry Chicken $158新加坡咖喱用左13 种唔同嘅香料同虾酱混合,加上新鲜咖喱叶&青柠叶,仲用椰浆平衡香料嘅味道,新加坡同印尼咖喱都系比较惹味!拣原辣都有1级辣🤣,对我嚟讲的确比较重口味,食咗一半就去咗食妈妈碗日本咖喱xd 呢款咖哩系配鸡扒肉,鸡皮煎得超级香脆!不过相对鸡肉干咗少少,配咖喱汁食刚好,值得一赞系完全唔油腻💕跟小食 +$38 甜虾胡麻豆腐 豆腐似日本嘅绢豆腐,滑得嚟有布丁口感,而且豆乳味好出😍通呢猪哗Japan Curry Pork Chop $158日本咖喱用咗苹果泥+蔬菜等食材增添甜味,入口甜而不辣、味道甘醇✨啱晒我怕辣嘅人又想食咖喱🤣吉列猪扒炸得超香脆!肉质松化💖呢款仲
跟小食 +$38 甜虾胡麻豆腐
豆腐似日本嘅绢豆腐,滑得嚟有布丁口感,而且豆乳味好出😍
跟小食+$38果仁小沙律
沙律上面加咗果仁粉!变得香口,又唔会卡喉,健康有营养之选~
另外点咗两款串烧,佢哋嘅串烧得一串,但下面铺咗好多沙律菜,捞埋酱汁几好食💕
紫菜照烧鸡 $58
呢款照烧鸡,配合咗大阪烧酱,非常惹味💖
发达芝士翠玉瓜 $58
入边有秋葵、翠玉瓜、菇菇,烧过之后再加千岛酱,甜甜的好好味🥰不过就揾唔到芝士嘅踪迹🥹
饮品超推荐 绿邦邦 😍好fresh‼️
入边有青柠汁、薄荷叶、奇亚籽,配Soda解渴一流!而且唔会好甜,感觉几健康❤️