2022-07-27
今天约了旧同事在沙田食饭,经过发现新城市广场角落新开cafe🥰装修风格清新,食物亦啱自己胃口(邪恶野🤪)于时试一下由于天气太热,所以一坐低先叫饮品!石榴青柠梳打,好清新的一杯梳打,有石榴果肉同果汁,仲有少少青柠味,唔太甜!卖相都好适合打卡友人分别叫左flat White ,评价系非常浓郁但冇苦涩味,而且入口香滑。仲有邪恶之极嘅Crumble and apple, Baileys &cream milk shake ,我都忍唔住浅尝一口,非常浓郁嘅奶味,前者好似饮紧金宝苹果批,仲有脆卜卜嘅口感🤣后者有淡淡嘅baileys 同朱古力味,口感奶滑,真系想一饮再饮🤣跟住就系前菜啦😂分别叫咗一份芝士辣肉酱薯条,烤鸡牛油果沙律,白酒青口,三样食物都值得推介。薯条喜欢芝士同肉酱一定唔可以错过,非常足料!沙律卖相好吸引,有腌过嘅煎鸡扒粒仲有我最爱嘅温泉蛋同牛油果,不过酱汁可以多少少更好😂非常creamy 嘅青口,最正系个白酒忌廉汁!Encore多两块多士都唔够跟住到主菜啦!职员推介要试吓呢个法式春鸡意大利饭,鸡腿用香料腌过,虽然系煎炸,但都好嫩滑,反而意大利饭有惊喜!有少少类似黄姜嘅味道?但又好容易
食物亦啱自己胃口(邪恶野🤪)于时试一下
由于天气太热,所以一坐低先叫饮品!
卖相都好适合打卡
跟住就系前菜啦😂
薯条喜欢芝士同肉酱一定唔可以错过,非常足料!
跟住到主菜啦!职员推介要试吓呢个法式春鸡意大利饭,鸡腿用香料腌过,虽然系煎炸,但都好嫩滑,反而意大利饭有惊喜!有少少类似黄姜嘅味道?但又好容易入口!
烤火鸡三文治,中间夹着火鸡肉片同果酱,仲有如果你钟意满满嘅芝士,绝对可以一试,不过性价比较低🤣
为左留肚食甜品所以叫咗三个主菜咋🤣
鱿鱼芥末忌廉汁墨汁意粉识到接近尾声,😅呢个意粉鱿鱼圈,不过味道,反而意粉有少少酸酸地嘅蕃茄陪衬同芥末忌廉汁几夹,识落冇想像腻😌
最后点少得甜品,呢个伯爵茶疏乎厘pancake,蛋味香浓,而且食落口感非常绵密;伯爵茶cream有茶味但又唔会太浓,为呢餐饭带嚟一个完美嘅落幕
一行四人食得非常饱,而且餐厅嘅环境坐得舒适,食物质素好唔错,久唔久同朋友聚会食下都几开心