2016-02-29
耐不耐就会同屋企人出街食个饭,今日去左沙田湿平(shopping)行到攰就去等定位,沙田真系好多人加,可能早食,等一阵就入得,算系咁晚饭又点可以唔叫左蒸鱼先,最正拼盘同龙虾做孖宝,咁就谂好三个送,咁有鱼有肉又海鲜,咁当然要叫番个菜啦蒸鱼系条班仔,肉嫩,滑溜,我净食鱼都送左一碗饭喇!!!!Cheese龙虾伊面,睇图都见到大大碟,HKD198孖宝都冇失礼呀!!cheese唔会太咸,而且杰度刚好,唔会太稀太杰,龙虾肉仲大大旧,肉地爽爽,一d都冇马full拼盘有脆豆腐,鸭胸,烧肉,同炸菇菇嘅东东,脆豆腐其实好巧手,豆腐系湿,炸得脆脆系好有技巧加,鸭胸油脂厚左d,肉就唔算咸,烧肉就正喇,一层脆皮一层脂一层肉,爽爽的,炸菇菇的东东样子麻麻,冇食到上汤浸白菜仔,汤头鲜,除左白菜仔仲有云耳,人地话云耳去肉脏污joe嘢,哈,真系要食多两旧,云耳爽,本身冇味,靠个汤,清清地,正好中和肉同cheese嘅油感
晚饭又点可以唔叫左蒸鱼先,最正拼盘同龙虾做孖宝,咁就谂好三个送,咁有鱼有肉又海鲜,咁当然要叫番个菜啦 蒸鱼系条班仔,肉嫩,滑溜,我净食鱼都送左一碗饭喇!!!! Cheese龙虾伊面,睇图都见到大大碟,HKD198孖宝都冇失礼呀!!cheese唔会太咸,而且杰度刚好,唔会太稀太杰,龙虾肉仲大大旧,肉地爽爽,一d都冇马full 拼盘有脆豆腐,鸭胸,烧肉,同炸菇菇嘅东东,脆豆腐其实好巧手,豆腐系湿,炸得脆脆系好有技巧加,鸭胸油脂厚左d,肉就唔算咸,烧肉就正喇,一层脆皮一层脂一层肉,爽爽的,炸菇菇的东东样子麻麻,冇食到 上汤浸白菜仔,汤头鲜,除左白菜仔仲有云耳,人地话云耳去肉脏污joe嘢,哈,真系要食多两旧,云耳爽,本身冇味,靠个汤,清清地,正好中和肉同cheese嘅油感