2024-11-11 645 浏览
有日平日lunch同埋友人去咗沙田呢间新开嘅另一间日本过江龙汉堡扒专门店,拎咗飞等咗大概15分钟就有得入去,入去前会喺购票机落订单先,呢间嘅套餐比较有弹性,可以根据自己食量拣三个或者两个汉堡扒。今次同朋友分别叫咗两个餐,一个系两块原味和牛汉堡扒加一块和牛芝士汉堡扒,另一个系各一块和牛芝士汉堡扒加和牛蟹肉汉堡扒,套餐已经包括咗一碗饭、少量蔬菜、一碗面豉汤同埋一只已经打咗加咗豉油嘅生鸡蛋,而且白饭蔬菜同汤都可以任加。一坐低冇耐,啲汉堡扒好快就上枱,汉堡扒里面嘅肉比较偏生,侍应话可以按照自己嘅生熟喜好程度再煎耐啲个扒先进食。建议嘅进食方法系先就咁食原汁原味嘅汉堡扒,然后再加埋啲酱汁配料一齐食,最后系将只蛋捞埋落啲饭一齐享用。调味料相对简单,冇乜特别惊喜,加上汉堡扒本身已经调咗味道,其实都需要点调味料。呢度嘅汉堡扒搓出嚟感觉比较松散,味道都唔错,比较印象深刻嘅系食和牛芝士汉堡扒,上枱嘅时候块扒已经铺咗一层热熔芝士,跟住侍应会即刻喺面前再额外跑一堆芝士碎喺块扒上面,拎嚟送饭一流。最后就系试蟹肉和牛汉堡扒,呢块扒本身已经放咗喺一个铁兜上面,里面浸咗啲调味酸汁,汉堡扒上面嘅紫苏叶放咗一啲蟹肉、萝卜蓉

最后就系试蟹肉和牛汉堡扒,呢块扒本身已经放咗喺一个铁兜上面,里面浸咗啲调味酸汁,汉堡扒上面嘅紫苏叶放咗一啲蟹肉、萝卜蓉及青柠。捞埋一齐食之后发觉蟹肉同汉堡扒唔系好夹,分开嚟食好似比较适合。

和牛汉堡扒
芝士和牛汉堡扒