2021-05-24 43 浏览
住咗沙田咁耐,一向都知道新城市广场嘅餐厅都系行高档路线,有时想食得平民少少都冇乜选择。但竟然系连城广场入边有呢一间价钱超值,食物质素高嘅平民餐厅,以后又可以做饭堂我哋点左一人套餐再散叫,一份都只系$86 ,有主菜有小食有嘢饮,特饮仲唔使加钱,净系讲价钱已经好吸引。但系佢哋并唔将货就价,嘢食真系几好食,虽然选择唔算好多,但系我哋两个餐嘅所有嘢都系唔错。生牛肉汤檬汤底系浓牛肉汤,有点洋葱清香,食得出冇味精,因为食完完全唔会口渴。生牛肉非常嫩口,肉质嫩滑牛肉薄切,满满牛肉香味,入口完全无筋。份量好大,男士都够饱。越好汤檬配猪扒煎香左嘅猪扒另外上碟,配上花生碎葱花,非常惹味。调味刚刚好,唔需要点酱汁都已经好够味。肉质有咬口,唔会一咬就散,亦都唔会轫到咬唔开。炸春卷推介!春卷炸得香脆得来又唔会有太多嘅油份,非常脆口,食多几件都唔会觉得Heavy泡菜仙爪开头以为泡菜系韩式泡菜,原来系用醋腌咗嘅菜同埋萝卜;而仙爪就系凤爪。同传统嘅白云凤爪好类似,凤爪腌得够入味,腌菜亦都好开胃青灵梳打及咸柠七呢度晚饭时间一个人都只系80几蚊,如果下午茶过嚟仲平都只系40几蚊,有碗面有嘢饮,喺沙田市中心来讲真系好抵食!

生牛肉汤檬

越好汤檬配猪扒