2022-12-13 474 浏览
因为要清左d大假,所以同朋友一齐放闲日,食下野行下街chill下👭🏻 我之前已经bookmark左呢间SENSU想去食😛 所以今日就趁住放假去试试佢。餐厅行花鸟园林风,而配色主要为蓝色调,墙身同天花都有啲蓝色既干花做衬托,环境好舒适优雅。沙律🥗沙律由羽衣甘蓝、车厘茄、火箭菜、柚子醋组成。口感偏硬同埋菜既味道都偏重,如果唔中意咁重口味,或者叫餐汤会适合d。招牌旋风蛋包饭配忌廉汁杂锦海鲜吉列炸虾 ($128)蛋包饭个螺旋做得好靓,唔会太生或太熟,火候控制得唔错👍🏻 同埋好欣赏佢唔系白饭而系炒饭,另外炒饭既汁甜甜地,好易入口,味道都浓,而且入面仲有海鲜一齐炒🤤 而吉列炸虾好粗壮,虾肉都算有咬口,不过最好都系趁热食😛日本带子南瓜柚子味噌意大利饭 ($128)朋友点左呢个set,我试左两啖😋 个汁好creamy,味道好好。Risotto煮到好淋,唔系正宗Al dente既口感,不过味道好好👍🏻So Strong ($58)紫色mocktail,饮品既紫色相信系由蝶豆花而成,IG-able。有玫瑰同柚子味、有气梳打,酸酸甜甜,几好饮👍🏻Orange · Yuzu Squash ($48)我无饮到我

沙律🥗

招牌旋风蛋包饭配忌廉汁杂锦海鲜吉列炸虾 ($128)

日本带子南瓜柚子味噌意大利饭 ($128)

So Strong ($58)

Orange · Yuzu Squash ($48)
我无饮到我朋友杯饮品,但我估计橙+柚子味都唔会太差。