2022-06-28
之前试过个呢间铜锣湾同荃湾分店!沙田分店环境都系以蓝色森林为主🌳🦋,menu update左之后食物同饮品都有进步😍‼️:-1️⃣「原条蒲烧鳗鱼旋风蛋包饭🇯🇵($158)」(new)饭粒粒分明,每粒饭都充满鳗鱼汁香味,好香,仲有鳗鱼粒🐟,小编上次话想要原条鳗鱼,今次终于有啦😆~ Eel, Kabayaki omelette, Tornado omelette rice👍🏻-2️⃣「黑松露温泉蛋卡邦尼扁意粉🍝($138)」(new)今次转左系师傅系你面前刨新鲜嘅松露🤩,系视觉味觉一大享受!酱汁好creamy,而且有烟肉香味🥓,意粉有咬口~Black truffle, pancetta, onsen egg, carbonara sauce, linguine: Freshly shredded truffle 👍🏻-3️⃣「绿茶提拉米苏💚($88)」(new)觉得忌廉芝士味几香浓,仲有白玉圆子,可惜抹茶味唔太浓~Matcha tiramisu -4️⃣「炭烧乌龙椰奶黑芝麻奶配寒天🖤($48)」(new)超好饮!今次浓郁咗好多,奶盖厚实香浓,而且黑芝麻奶充满黑芝麻香味~Black sesame milk w
1️⃣「原条蒲烧鳗鱼旋风蛋包饭🇯🇵($158)」(new)
2️⃣「黑松露温泉蛋卡邦尼扁意粉🍝($138)」(new)
3️⃣「绿茶提拉米苏💚($88)」(new)
4️⃣「炭烧乌龙椰奶黑芝麻奶配寒天🖤($48)」(new)
超好饮!今次浓郁咗好多,奶盖厚实香浓,而且黑芝麻奶充满黑芝麻香味~Black sesame milk with creamy cheese milk top👍🏻
5️⃣「So Strong💜($58)」
系mocktail黎!饮落几清新,带少少酸味~Yuzu jam, blue flower tea, rose syrup, lemon juice
🐰💬小结:
环境阔落充满美感,食物饮品都更高质,系有诚意嘅小店,推荐😚~Recommendable