2022-07-19 1080 浏览
呢啲日式高级餐厅向来价钱不太亲民,不过若果要食,识食一定系食平日午餐💪🏻餐厅位于酒店顶层28楼,全落地玻璃、楼底高,环境清幽。当日天气好好,一出lift成个环境好光猛,甫入餐厅见到嘅系厨师整寿司/炉端烧位。因为我哋要倾偈所以坐咗入少少嘅卡位。卡位似包厢,好有私人空间。位置阔落,不过近罅隙感觉清洁得不太干净,同埋坐位好似感觉好旧有啲甩青。先系食咗沙律同呢个——黑松露茶碗蒸👍🏻黑松露唔吝啬,味浓蛋滑之后叫咗一个新鲜日本入口嘅白身鱼寿司set, 仲有——日本直送北寄贝刺身:好甜!唔腥,大大只😋呢个另加嘅(必食)——火炙和牛海胆寿司成旧入口差啲口都合唔埋!净系食呢一旧都已经好漏,烧出岩岩好嘅牛油脂肪,腍得嚟仲有少少生牛筋性。估唔到以为都系漏嘅海胆,𠮶阵海水味同甜味可以中和返个牛油脂,成旧入口真系岩岩好。
餐厅位于酒店顶层28楼,全落地玻璃、楼底高,环境清幽。当日天气好好,一出lift成个环境好光猛,甫入餐厅见到嘅系厨师寿司/炉端烧位。

先系食咗沙律同呢个——黑松露茶碗蒸
👍🏻黑松露唔吝啬,味浓蛋滑

之后叫咗一个新鲜日本入口嘅白身鱼寿司set, 仲有——

日本直送北寄贝刺身:好甜!唔腥,大大只😋

呢个另加嘅(必食)——火炙和牛海胆寿司
成旧入口差啲口都合唔埋!