2023-04-10
咁岩今日要去沙田新城市广场买野 就顺便揾下附近有咩食 有好多餐厅既选择 不过就俾呢间Cafe吸引左 谂都冇谂就直接拣左呢间餐厅 大约晏昼一点几到餐厅 门口已经企满人 好多人等位 等左大约半个钟先到我地 入到去餐厅好大 环境好舒服 座位都好阔好大好舒服 餐牌选择都有好多 有沙律 汉堡包 意粉 小食 甜品 仲有好多款唔同酱既薯条 好多都好吸引我地叫左一个Buttermilk Chicken Salad 份量好大份 入面有好多烤鸡扒 鸡既份量有好多 煎到好香好嫩滑 仲有烟肉 牛油果 温泉蛋 罗马生菜 蛋黄沙律酱 食落好新鲜 成个配搭好夹好好味另外仲叫左Iron Grilled Flank Steak煎牛排配烧蔬菜 肉汁 青酱 拣左七成熟 卖相好靓 牛排煎到呈粉红色 份量都有好多 牛排食落好淋 有肉汁 仲有炸到热辣辣金黄色既粗薯条 好好味甜品叫左份Earl Grey Pancake 伯爵茶梳乎厘 等候时间大约二十分钟左右 应该都系呢间餐厅必叫 有两件厚松饼 上面有伯爵茶酱同埋白朱古力脆米 卖相几靓 食落好松软 好有蛋香味 空气感十足 入口即溶 仲有无花果同埋果仁脆饼伴碟饮品叫左杯石榴青柠梳打
饮品叫左杯石榴青柠梳打 卖相好靓 饮落酸酸甜甜几好味
整体黎讲 食物几高质 环境舒服 价钱合理 岩晒打卡 服务好好 值得一试