2015-06-11 2609 浏览
最近好多沙田区的朋友生日,真系乜餐厅都食过晒,谂起早几日经过见到开左新餐厅,上openrice睇comment唔错,就决定黎试一试。本来谂住平日应该唔会好多人,点知一黎到已经满坐,可能个个贪新鲜喇~好彩我都有book位二人餐好丰富,有包、汤、前菜、沙律、主菜、pasta同pizza,仲可以加钱要餐饮/甜品。我地3个女仔叫左一个二人餐,外加墨汁意大利饭。主菜:西班牙烧乳猪配焗甜菜头及薯蓉表皮好香脆,d肉超松化!size唔系好大份,但系我觉得啱啱好,因为食得太多会觉得腻,还好有甜菜头中和下。pasta:香辣蒜片意大利粉意粉质地唔错,香蒜味好出,不过我就觉得太劲味喇,个人口味问题。散叫pasta:墨鱼仔墨汁意大利饭全晚最令人失望的作品,意大利饭软硬适中,但系调味太清淡,特别系墨鱼仔完全冇味,火箭菜苦到不得了...本来加少少火箭菜可以中和意大利饭的饱腻感,但系菜饭份量唔多合比例,夹埋一齐食只系食到好苦好青。pizza:牛肝菌pizzapizza中规中矩,够晒多芝士,饼底都唔错,唯独牛肝菌味唔突出散叫甜品:巴伐洛娃蛋白饼出乎意外咁好味!脆口香甜的蛋白饼,上面有芒果mousse同大量生果,配上酸酸

我地3个女仔叫左一个二人餐,外加墨汁意大利饭。

主菜:西班牙烧乳猪配焗甜菜头及薯蓉
西班牙烧乳猪配焗甜菜头及薯蓉
表皮好香脆,d肉超松化!

pasta:香辣蒜片意大利粉
香辣蒜片意大利粉

散叫pasta:墨鱼仔墨汁意大利饭
墨鱼仔墨汁意大利饭

pizza:牛肝菌pizza
牛肝菌pizza

散叫甜品:巴伐洛娃蛋白饼
巴伐洛娃蛋白饼
出乎意外咁好味!脆口香甜的蛋白饼,上面有芒果mousse同大量生果,配上酸酸地的热情果汁,好醒胃,之前食到几饱都食得落呢个蛋白饼!

我见d牛都好似几吸引,可惜同行都朋友唔食牛羊,下次我一定会试!
题外话/补充资料: 二人餐的份量都唔少,我地3个女仔其实可以唔加个意大利饭都够食。
2015-06-09
庆祝纪念