2020-03-04 294 浏览
系湾仔呢间越南🇻🇳粉店门面都几大间,虽然位于横街,都几抢眼,所以今日放工散下步去到个度就决定食埋个晚餐。虽然而家淡市,但都坐左一半客人,而且店入面都好光猛同干净,感觉良好。因应而家疫情😷,仲每个客人派纸袋同消毒湿纸巾,既卫生又贴心👍🏼👍🏼!!我拣左生牛肉牛丸🐮汤河,男友就要椰青腩肉🐷饭。冇几耐就黎左啦,厨房一来都好快手,而且汤河一睇都知好新鲜! 生牛肉切既厚度刚好,平时就系钟意佢生生地咁食,而家感觉上食熟D会安全D,所以浸汤浸多一阵先食,但都无损佢既新鲜肉香,而且冇筋。汤底清甜,落唔落青柠或辣都可以。配菜都一样够新鲜,芽菜都好爽甜。牛丸也好弹,高分合格!🍜 加上价钱大众化,真系值得一试。腩肉饭🍛都好有惊喜,首先份量真系冇得输,成个大椰青🥥都塞满肉,几大食既男人都一定够呀! 而且腩汁香甜,肉都炆到好入味,再加上淡淡椰香,好食! 🤩椰青既水都会畀埋你当餐饮,同个饭当然夹啦。如果再有多条菜就会更加好,唔驶只有肉同饭。除左饭面我都一定会食软壳蟹🦀米纸卷,呢个系我必食既飞佛! 呢度都系大路款配芒果什菜丝,基本路线亦好有水准,芒果🥭超鲜甜,软壳蟹当然好香脆而不太油腻,衬埋D新鲜什菜🥒🥕丝当然好食。

Saigon  Beer
生牛肉牛丸汤河

软壳蟹米纸卷

除左饭面我都一定会食软壳蟹🦀米纸卷,呢个系我必食既飞佛! 呢度都系大路款配芒果什菜丝,基本路线亦好有水准,芒果🥭超鲜甜,软壳蟹当然好香脆而不太油腻,衬埋D新鲜什菜🥒🥕丝当然好食。米卷皮都好香米味,如果想再改善既话就可以尝试再整多薄少少加强口感。不过而家咁食都好好味,四旧两个人食都唔太够喉…😅😆
2020-03-03
Saigon  Beer