2019-05-27
今日来到油塘地铁站上盖嘅大本营,我都系第二次嚟呢个商场,原来呢度都有几多嘢食,几多野行,今日行过food Court嘅时候,发现原来呢度有一间火锅放题,唔单止有火锅咁简单,仲有刺身,炸物。。。于是同朋友就入咗去试,虽然系午餐,但系因为我哋连早餐都未食,所以唔理三七廿一,就冲左入去食,因为实在太肚饿呢度系用QR code来点餐几方便又环保!我哋点咗一个特选美国牛肉火锅,包刺身,有烧物,每人$218我哋拣咗猪骨汤底个汤底唔算好油,尚算清淡,但有大有猪骨味。牛肉切得好薄,好快浸一浸就熟啦!其他肉类都切得好薄,好快熟透,啱晒我哋赶时间,又肚饿嘅人!其次我哋都叫咗好多寿司,全部都系火炙寿司,最近都唔敢乱食刺身,因为新闻都有报道好多刺身都有虫虫。。。惊惊!寿司饭压得唔够实, 一夹啲饭就松开左。但都OK嘅,细细旧又唔会太饱!我觉得呢度嘅咋乜比较出色,好似天妇罗虾,天妇罗南瓜等等,佢哋嘅皮都炸得好脆,炸粉都落得好薄!呢度嘅饮品系自取, 有台湾嘅芭乐汁同甘蔗汁!雪糕方面,系牛奶公司!食饱咗,又系时候出发!继续我哋嘅行山旅程!
呢度系用QR code来点餐几方便又环保!
我哋点咗一个特选美国牛肉火锅,包刺身,有烧物,每人$218
我哋拣咗猪骨汤底
个汤底唔算好油,尚算清淡,但有大有猪骨味。
牛肉切得好薄,好快浸一浸就熟啦!
其他肉类都切得好薄,好快熟透,啱晒我哋赶时间,又肚饿嘅人!
寿司饭压得唔够实, 一夹啲饭就松开左。
但都OK嘅,细细旧又唔会太饱!
呢度嘅饮品系自取, 有台湾嘅芭乐汁同甘蔗汁!
雪糕方面,系牛奶公司!
食饱咗,又系时候出发!继续我哋嘅行山旅程!