2022-07-22 1303 浏览
同几位同事收工到油塘「醉琼楼」饭店食饭,呢间饭店我细细个已经都喺度营业,一直屹立不倒。因为无论人情味定食物质素都有一定质素。今日同三五知己叫左六人套餐。合共5个小菜。👍1.金牌盐焗鸡(一只)醉琼楼招牌!一定要食,味道甘香,入口嫩滑,配埋d沙姜汁,送饭一流!🤤2.沙嗲牛肉粉丝煲其实我一直都唔系好明点解要放菠萝入去,个人觉得唔系好夹,加上今日d沙嗲汁有d失色,不过见牛肉都足料,畀个合格你。🙃3.豉汁蒸大鳝两个字,好食。🙂三个字,唔够食。👏豉汁配大鳝唔会输啰,想食多几碟。4.京都焗肉排糖醋猪排,汁够甜,菠萝水密桃够酸,猪排啱晒一班食肉兽。❤️5.味菜炒猪肚略为有少少油,一般般,最好食系d味菜😛猪肚都爽口。醉琼楼可以系油塘屹立不倒咁多年,人情味就系其中因素,油塘有咩食?我点都会谂起「醉琼楼」。饮酒食饭嘅一个好选择。

今日同三五知己叫左六人套餐。合共5个小菜。👍

1.金牌盐焗鸡(一只)
金牌盐焗鸡

2.沙嗲牛肉粉丝煲
沙嗲牛肉煲

3.豉汁蒸大鳝
豉汁蒸大鳝

4.京都焗肉排
糖醋猪排,汁够甜,菠萝水密桃够酸,猪排啱晒一班食肉兽。❤️
京都焗牛排

5.味菜炒猪肚
略为有少少油,一般般,最好食系d味菜😛猪肚都爽口。
味菜炒猪肚

2022-07-19