2022-05-14 470 浏览
2022年5月14日13:30 买了一只咸水角。阿姐用胶袋装著,我拿上手摸下,竟然是冻的,真是"冻"的,一点点微暖也没有。我叫阿姐换过一只热嘅俾我,两个姐姐都话“系咁㗎,唔热㗎” (我: ?!🙄)。其中一个姐姐话:“太热入唔到袋㗎” (竟然系为咗入袋而卖"冻"点心俾人?连暖暖地都无?)。我问:“咁系咪全部放入灯柜嘅嘢都系冻?”,佢地仲理直气壮咁话:“系呀!”🙄。其实我唔知佢地由食物刚刚炸起滚热辣,直到食物变冰凉,那些食物是放咗出嚟几耐?我记得我之前系blacklist咗呢间,但唔记得咗咩原因,既然隔咗咁耐,耐到唔记得咗原因,我咁啱想食咸水角,就试下佢仲食唔食得过。点知,佢再一次提醒我,加强我信念,要继续blacklist佢!!
2022年5月14日13:30

2022-05-14