2006-01-26
睇食评好多人都赞,所以专程去试下。一入去已一阵阵油烟味,地方唔大,只有几张。葱油饼-没有葱味,因为葱粒的份量好少好少,而且搓得唔够匀等,因为食落有部份好咸,有部份又冇味。上海云吞-云吞皮唔厚,又够大只,菜同肉份量配合恰好,味道不错。镇江排骨担担面-排骨够入味,肉质唔会好实。汤底好唔掂,没有花生味,只有少少辣味,似普通有辣味的汤,而D面身较硬,不是弹牙那种口感。腩汁椰菜-是全晚最好食的,腩汁好野味,幸好食唔出我最讨厌的花椒八角味。见有不停的人买外买,饼、煎饺,甚至连菜饭都有人外买,真系咁好食!?虽然食物都ok,不过翻炒的机会不高,因为食完之后成身都系油烟味,都几难顶。p.s.食评话老板好好人,我就不见老板,只眼见老板娘不停闹伙记,而且D伙记真系唔多掂,次次都拎错食物去隔离。
一入去已一阵阵油烟味,地方唔大,只有几张。