2018-08-17
Improvisation(portion for 2)位于铜锣湾嘅ATUM Desserant 最出名嘅就系呢个improvisation。店员会系顾客面前做席前表现,用唔到颜色嘅水果酱作画。当日嘅四款酱分别系桃,芒果,紫薯同椰子味。另外,甜品画仲会有柚子啫喱、朱古力布甸、芒果胡椒布甸、绿茶糯米糍、朱古力脆片、honeycomb crisp同一d红莓蓝莓做装饰。最尾仲会系客人台前做分子雪糕。而且味道每次都唔到,𠮶日系菠萝同竹炭朱古力味。雪糕嘅质地同平时食开嘅唔同,食落系硬身嘅,入到嘴之后先会慢慢溶化。配埋粉红色嘅龙须糖,味道都几夹。你亦可以要求系画上写字,由于我去𠮶日系父亲节,所以就写左Happy Father's Day 。其实即使同隔离台一样叫improvisation ,甜品画都会因应作画师嘅风格心情而唔到,所以每幅都系独一无二架😆剩系睇已经赏心悦目,味道都可以,钟意艺术又钟意食嘅人可以约埋朋友去试吓😊