2011-10-25 4 浏览
之前已经帮衬过2次八王子拉面馆, 都系因为买左团购, 可以优惠价$22食到原价$48-$52拉面一碗对上2次同N先生试左4款拉面: 北海道蟹柳拉面, 胡椒风味拉面, 八王子拉面 & 新宿紫菜拉面某程度上可能系因为团购关系所以觉得好味又抵食, 次次都净系饮净少少汤底, 配料新鲜又丰富今次encore八王子拉面, 另外叫左个秘制玉子拉面, 汤底始终系牛骨汤较出色, 味道鲜甜又香浓而秘制玉子拉面嘅可取之处就系佢嘅溏心蛋, 入口滑溜, 而且蛋味浓郁, 汤底输蚀但溏心蛋出色整体尼讲, 以环境而言舖仔细细, 冷气略嫌唔够, 卫生方面是挺不错的, 地方干净企理但服务周到, 未入到舖头已经感受到热情款待, 答应尽快安排坐位, 坐低后又时不时自动斟水论味道同抵食度方面, 绝对系值得推介嘅理由之一, 只系汤底略嫌油腻, 有改善空间
北海道蟹柳拉面&胡椒风味拉面
新宿紫菜拉面