2019-06-02 468 浏览
今日放工同班同事食lunch,大家都不约而同话去大门食~份量足够,味道难忘,卖相吸引,而且价钱合理!到左餐厅要拎左飞先,其实都冇乜客人等紧,但可能要执枱,所以就要人拎飞~豚肉炒杂菜定食因为之前成日食大门油面,今次就叫左个豚肉炒杂菜定食,想健康啲食啲菜~个份量真系有咁上下,只系菜特别多,豚肉就少左小小,同埋油都几多。定食有埋豆腐面豉汤,真系好满足呀。岩哂中意味道清淡的你黑蒜油油面油面真系重点推介,点食都唔会厌。如果唔中意咁多油,可以嗌少油架,但就冇走油啰~油面上面有半熟蛋同笋,半熟蛋真系好好食,捞埋啲面真系享受~讲得推介点止咁少?其实我地可以叫店员俾蒜蓉同蛋黄酱捞油面架,枱旁仲有辣椒油,醋,豉油,麻油,拉面粉。。。自己口味自己落~ 今次新出既黑蒜油香味好浓,但系就有少少辣,爽呀炸鸡定食呢个炸鸡定食味道平平稳稳,冇太大惊喜,好嘅系可以点下蛋黄酱食~ 旁边都有啲椰菜丝可以食,但系个人唔系特别推介要去食~ 最后埋单每人都系$50到$60左右, Lunch来讲日本野唔算贵~谂唔到食咩又想平平哋嘅就可以去大门

豚肉炒杂菜定食

炸鸡定食