2022-02-14 144 浏览
呢个好出名嘅cafe都系第一次去🙈人多车多的油麻地出现一个宁静角落好吸引人目光✨周末大概下午茶时段walk-in,不用等位马上入座💁🏻‍♀️🔆龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬$𝟙𝟚𝟠 龙虾汤唔够热亦唔系好浓,但都渗透到精华系入面🦞稻庭乌冬的滑溜质感无庸置疑🍜大大只虾食落亦系新鲜弹牙🦐牛油果我就无比啲汤浸到佢🥑唔会变得软烂,但食落有少少根🤏🏼🔆黑松露杂菌扁意粉$𝟠𝟠 呢个表现都唔错,黑松露味非常香浓,扁意粉口感刚好又够挂汁🔆海盐焦糖鸡翼$𝟞𝟠单骨鸡翼食落方便,甜甜地🍯但我觉得有少少干🔆Matcha latte$𝟜𝟝落左抹茶粉系表面,然后我一直饮到啲粉,有少少影响口感🤣🐰原本对食物无咩期望,但个招牌乌冬系有惊喜😳不过我觉得唔好一次倒哂啲汤浸腍哂啲野,分次倒会比较好食👍🏼另外乌冬同意粉份量可以多少少,女仔食完都唔系好饱😹
龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬

🔆龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬$𝟙𝟚𝟠
黑松露杂菌扁意粉

🔆黑松露杂菌扁意粉$𝟠𝟠
呢个表现都唔错,黑松露味非常香浓,扁意粉口感刚好又够挂汁
海盐焦糖鸡翼

🔆海盐焦糖鸡翼$𝟞𝟠
单骨鸡翼食落方便,甜甜地🍯但我觉得有少少干
Matcha latte

🔆Matcha latte$𝟜𝟝
落左抹茶粉系表面,然后我一直饮到啲粉,有少少影响口感🤣

下午茶
龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬