2023-05-01 1840 浏览
无啦啦提议去油麻地美都冰室,可能因为我潜意识已经谂好想去港岛Cafe ,结果出人意表。可能又有啲落差啦,所以表情管理控制得唔好表露到有少少唔满意,仲要加埋佢啲死人语气,明明都话冇所谓都系食茶餐厅野姐,佢又要死都问我啱唔啱食,我见食评介绍𠮶啲全部都系焗猪扒饭同面果类型嘅嘢,可惜𠮶一刻我又未想食啲咁Heavy嘅嘢,就系因为呢啲咁小嘅误会嗌咗一次交,争啲真系去到好worst嘅地步。点知原来根本就系佢自己表达得唔好,明明佢心目中唔系谂住嚟呢间(其实系想去大安冰室),咁佢一开始已经好confirm咁同我讲要去美都丫嘛 😪勉强又扮冇嘢,好在去到大家都觉得好有feel环境好怀旧,一砖一瓦!可能又撞啱五一黄金周,特别多游客,老板不停用国语/英文招待客人,好似已经见惯呢种场面。终于拣咗食啲乜(蟹肉奄烈同🦐多士)奶茶就嫌佢唔够奶唔够滑。蟹肉奄烈出面都比较少有,虽然等咗好耐,不过又比我想像ok ,配埋薯条几特别虾多士就系传统美食,虽然出面都有食过,呢度都唔错,唔算好油腻。食完又未至于大家都好饱,仲有空间可以再去佢终极想去嘅地方(大安冰厅)。我觉得老板好似对我哋呢台特别好,可能因为知道我哋系自己人啦,好多嘢大
终于拣咗食啲乜(蟹肉奄烈同🦐多士)
奶茶就嫌佢唔够奶唔够滑。

我觉得老板好似对我哋呢台特别好,可能因为知道我哋系自己人啦,好多嘢大家都心照,唔使好似游客咁咩都要解释一餐🤪(我自己觉得啫😅😂)
虾多士
蟹肉奄列