2022-01-26
公司继续要清假,放假想揾间餐厅食个悠闲既lunch ,好幸运地遇到一间高质餐厅。♨️南瓜瑶柱汤+ 🥖蒜茸面包用烤南瓜制成,所以比一般南瓜汤更香南瓜味,配有香草同少量鲜奶,一个汤可以饮到3个味道。另外,头盘仲有红莓蒜茸面包,又香又脆,好味😋P.S. 饮汤果阵店员同我地倾计,话晚巿既汤会再加多啲心思,令味道更香浓(咁样引诱我得唔得架😍)🐓香草烤走地鸡伴🥔薯菜我觉得尼个名实在太过平实😂 因为佢实情系由走地鸡扒同乌鸡扒并合而成。两种鸡扒都用慢煮烹调,可以令鸡扒更香更多肉汁,保留内在营养。平时既乌鸡都系煲汤用 ,估唔到乌鸡扒比普通鸡扒更香更滑,脂肪少得黎又更有鸡油香味,非常推介💯🤍冰糖豆腐花尼个系我地既big surprise ,因为预约时讲左我地有位朋友食纯素,于是大厨精心预备左尼个甜品:冰糖红枣杞子配豆腐,好味又养生。睇见豆腐幼细既刀功,尼份心思已经甜在心头🧡总结尼间餐厅既食材、烹调方法同味道都用心又高质,每道食材都睇到大厨保留食物当中既营养价值,注重健康。而且lunch 价钱非常实惠,$100左右,作为食客既我食左当赚左🥳***顺带一题,见到餐厅预备紧西式盆菜($1288),听店员介绍:有专
♨️南瓜瑶柱汤+ 🥖蒜茸面包
🐓香草烤走地鸡伴🥔薯菜
🤍冰糖豆腐花
***
有专人起左壳既龙虾🦞、青口、封门牛柳🥩、意式云吞🥠、海虾🦐同蔬菜等等,够6-8人份量,食厌左中式盆菜既不如试下尼个啦,人均都系$200左右,值得一试。