2021-10-06 1222 浏览
Liberty既分店Liberty2位处油麻地,唔系开系大街地点都几僻静。今日系被佢地高贵又典雅既欧式装修同一部吸睛既粉红咖啡机吸引过来的。.餐厅系转角铺位,两边门一边以粉红色做主调而另一边系截然不同既绿色落地趟窗。室内装修好典雅,墙身花线装饰、粉红咖啡机、水晶吊灯、优雅欧风六角型地砖、皮梳化加上高台、亦都有面向窗既叹咖啡靓位。全部都系精心设计好,非常吸睛同打卡able既设计。两边接近系全落地玻璃同特大窗,采光度一流。天气无咁热既时候折窗仲可以打开。咁既环境,唔食野净系到叹番杯咖啡都系一件赏心乐事。.餐厅做齐午晚市,除左咖啡、特饮同甜品外,沙津、轻食、意粉等等当然都唔少得。今日我只系一个人黎下午茶,简单先试一款佢地主打既轻食同一杯啡,睇下是否值得再访。.开心牛角 🥐 💲58⭐️4/5开心牛角既开心既意思系指开心果。其实我一向唔特别喜欢果仁类制品,加上睇相亦见到一向唔多会食既牛油果,所以一度考虑放弃呢款佢地招牌轻食改为叫烟三文鱼、黑毛猪烟火腿呢类稳打稳扎版本。但觉得一场黎到,唔试下有特色既招牌货好似唔多合我性格,所以谂住唔岩食都系一次既心态,总好过错过呢款招牌。成份牛角包摆碟好靓有心思,份
开心牛角 🥐 💲58
⭐️4/5
开心牛角既开心既意思系指开心果。其实我一向唔特别喜欢果仁类制品,加上睇相亦见到一向唔多会食既牛油果,所以一度考虑放弃呢款佢地招牌轻食改为叫烟三文鱼、黑毛猪烟火腿呢类稳打稳扎版本。但觉得一场黎到,唔试下有特色既招牌货好似唔多合我性格,所以谂住唔岩食都系一次既心态,总好过错过呢款招牌。成份牛角包摆碟好靓有心思,份量都唔细。味道同我想像有少少唔同,原来开心果系果仁酱而唔系原粒一粒粒既形态出现,食落好香滑,果仁香系淡淡然唔算好浓。个牛角包系大版本超松化 (烘到近乎㶶㶶地)。比我想像中好食好多,正评想再encore。
Cappuccino 💲39 咖啡店有水准之作
总结:地点幽静,装修雅致令人舒服,食物咖啡有水准,属于正评有回头西餐厅。仲有好多款想试既菜式未试,期待再访。
不专业食评 nei.foodie
开心牛角