最近成日比依一间Cafe洗版,于是终于忍唔住去试咗🤣。打卡方面,🌿Cafe门口真系够影一个下午😆,不过就冇得直接坐门口食嘢,适合买杯咖啡陪衬吓咁影,位置较细,想影就要早啲黎喇。店内环境走简约风,以灰色同木系为主调,如果店内影嘅话就要就下角度,先至唔会影到其他人。食物方面,种类虽然唔多,但系每样都好出色,又唔会等得耐🤩❗️我朋友话不如唔好净开cafe,叫佢再开多间餐厅喇🤤🤣❗️因为Cafe黎讲要揾一间好食嘅其实真系好难,依间真系突围而出,有惊喜的,又唔会马虎,就算𠮶日唔系去打卡,想食个饭都系一个唔错既选择👍🏻💕-🤍[👍🏻]味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉$128🤍[👍🏻]龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬$128🤍日本海盐蜜糖甘薯条$65🤍柚子蜜梳打$38🤍玫瑰茉莉花茶$58-🤍[👍🏻]味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉[满星]⭐⭐⭐⭐⭐‼ ️👍🏻❗️系餐厅推介,果然唔失望!意粉配料有🦀蟹酱、🦀蟹籽、🦀蟹肉、沙律菜🥗、车厘茄、紫菜、木鱼碎等。有哂3款蟹系到蟹味极浓😚,口感丰富,卡邦尼酱汁味重加上蟹酱,而且用到扁意粉,更加分,意粉好creamy好挂汁☺️。.🤍[👍🏻]龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬[满星]⭐⭐⭐⭐⭐‼依个餐既龙虾汤同

🤍[👍🏻]味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉$128
🤍[👍🏻]龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬$128
🤍日本海盐蜜糖甘薯条$65
🤍柚子蜜梳打$38
🤍玫瑰茉莉花茶$58
味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉

🤍[👍🏻]味增蟹酱蟹籽蟹肉扁意粉
[满星]⭐⭐⭐⭐⭐‼ ️
👍🏻❗️系餐厅推介,果然唔失望!

🤍[👍🏻]龙虾汤配牛油果大虾稻庭乌冬
[满星]⭐⭐⭐⭐⭐‼

依个餐既龙虾汤同乌冬系分开上,龙虾汤以铁壶装住,客人再自行倒落去,可能系避免怕客人拎既时候烫伤,倒岀黎个阵既温度系微暖♨️,而且自己食先倒落去就唔怕紫菜/牛油果腍哂喇。
乌冬配料有4只大虾🍤、一整个牛油果🥑、沙律菜🥗、车厘茄、紫菜、木鱼碎等。稻庭乌冬口感爽滑弹牙,大虾爽口。龙虾汤味道唔系浓到稠既质地,而系清甜龙虾味,我反而中意依个味多啲😳,觉得清甜又健康啲。牛油果系浸汤之后就变微腍,建议倒汤前食左一半再试浸汤后口感,浸汤后牛油果入口即溶又充满龙虾味,个人认为几好食🥳。

日本海盐蜜糖甘薯条

🤍日本海盐蜜糖甘薯条
[满星]⭐⭐⭐⭐⭐‼
依个真系我最爱❤️❤️👍🏻乜都唔食都好,都要食依个❗️🥰🥰甘薯条份量多到就满泻!整叫即整,热辣辣😍!甘薯条系比较粗身,仲有连埋少少薯皮😍,粗得黎香脆甘甜,最后仲加番啲盐调味😚,之后就系重点,甘薯条配既酱汁‼️酱汁系焦糖咖啡味,浓郁焦糖加咖啡味,好正🥰我平时系连茄汁都唔会配,依个酱汁我系成条浸哂落去,简直系好食到我想叫佢比成兜我倒落口😂😂必食呀‼️‼️

玫瑰茉莉花茶

🤍玫瑰茉莉花茶
[满星]⭐⭐⭐⭐⭐‼
茉莉花茶味重,玫瑰味清香😍不停refill味道都冇变淡🥰🥰
环境:8/10
服务:9/10