2024-08-21
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ 系旺角广华街既宝泰船面提供既船面款式同捞面款式真系好多,相比市面上其他做泰或船面既餐厅,船面,汤面,捞面都有,仲有好多唔同既菜式同埋预食选择👍🏻𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 船面和牛 $138佢地既船面汤底仲同其他餐厅好唔一样。味道无咁咸,香浓得黎有清汤感,饮完唔会口渴。和牛肉质滑嫩,上枱既时候,仲未完全熟透架,感觉好似越式汤河咁😂面底可以拣鸡蛋面,金边粉,米线,我今次就拣左金边粉。✨ 宝泰干捞船面 $78干捞就拣左鸡蛋面,味道好香而且软身幼滑配上大量既芽菜,入口香辛美味🤤呢个招牌干捞,配菜有各种特色猪肉、猪丸、猪杂等等,味道香,份量又多。✨ 曼谷街头炸鸡翼 $48炸到香脆嘅单骨鸡翼,配埋劲正既泰式辣酱,呢种经典组合真系百试不厌✌🏻✨ 黄金炸猪腩 $48炸到酥脆既猪腩,入口香脆又唔会太酒腻点埋配搭既酱汁,味道非常好食😋✨ 手打薄荷青柠梳打 $32✨ 话梅青柠茶 $78靓到以为叫错野🤣
ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ
𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥
✨ 船面和牛 $138
佢地既船面汤底仲同其他餐厅好唔一样。
面底可以拣鸡蛋面,金边粉,米线,我今次就拣左金边粉。
✨ 宝泰干捞船面 $78
干捞就拣左鸡蛋面,味道好香而且软身幼滑
配上大量既芽菜,入口香辛美味🤤
✨ 曼谷街头炸鸡翼 $48
✨ 黄金炸猪腩 $48
炸到酥脆既猪腩,入口香脆又唔会太酒腻
点埋配搭既酱汁,味道非常好食😋
✨ 手打薄荷青柠梳打 $32
✨ 话梅青柠茶 $78