2016-06-16
最近做野压力真系好大,好想揾间舒服既cafe 坐下,最终揾到呢间🐱 Cafe,睇到open rice 见到整体正评唔错,所以都来拜访一下。门面位置。一出lift就见到,好易揾到。个名改得几好,home sweet home一入门口即刻睇到鞋架,原来入去要除鞋。侍应即时上前服务,原来仲要消毒双手添!个人觉得呢安排很好,一间舒服既cafe,就系可以点坐都得,加上消毒双手,都系保护🐱同保持卫生既方法 另外餐厅有胶索袋提供,如果惊猫咪抓到自己个袋既,可以借用 (窝心)坐底之后真系分心不暇,都唔知同猫咪玩好,定拣餐好。本身唔算系猫痴,但见到佢地都觉得好可爱,好想撩佢地玩 相机不停影相📷📷📷 呢到猫咪都好乖下,有唔少都训紧觉,有一两只都会坐上枱到,但都无搞食物。餐厅郁有提供猫咪玩具,可以用来撩佢地玩 又或者买零食 ($18) 去哄佢地,佢地会即刻痴身哂 仲有张爱猫守则。客人都要乖乖遵守,要好好对猫咪呀睇返餐牌,要留意返餐厅设有最低消费餐厅野食既款唔算多,不过都好吸引。(坐左系梳化位置,对面座有两只搭枱训觉既🐱) 头盘拣左一口花❤酱多士常言道,愈好味道既食物,就化表愈邪恶呢个有cream 有蜜蜂
客人都要乖乖遵守,要好好对猫咪呀
餐厅野食既款唔算多,不过都好吸引。
一口花❤酱多士
头盘拣左一口花❤酱多士
常言道,愈好味道既食物,就化表愈邪恶呢个有cream 有蜜蜂有多士,再配埋花生酱既夹心,食落去真系有唔少罪恶感但真系好味道好邪恶呀
不过虽然叫做头盘,但制作须时,小妹食哂两个正餐先上到呢个,变左做甜品啦 叫呢个真系要预佢耐少少
香辣海鲜意大利饭
其实份量唔算多,不过cafe 既食物一般来讲都唔会太大份。最重要系味道好味!交到货 唔食得辣既男友都表示,呢个辣度可接受。
千岛海鲜三文鱼
相比之下,呢个就唔算好突出啦。味道其实系好味的,只系没太大惊喜 另外拣呢个既重点系因为佢个千岛酱,千岛酱既感觉似系pizza既中间,个面比较干,唔算好rich 好juicy
黑猫咪 (朱古力 + 雪糕)
抹茶鲜奶 (热)
杯朱古力味够浓 好岩我口味,好怕饮到水一般既味道 另外抹茶鲜奶都好饮,叫左杯热既,可选冻
整体环境都唔错,地方唔算大,但坐落都舒服既。(特别系梳化位置) 不过枱密度都算高,如果全场满座应该都会好嘈下 虽然多猫,但唔算好大阵味,卫生情况不错
最后两个人食左$284 (应该无加一) 个人觉得都几抵,cafe 价钱差不多系咁,环境 / 猫咪 / 食物质素 / 服务 各方面都唔错
最重要系,食完之后个人心情都会好d,舒缓一下平日紧张压力