2020-07-08
蓝妹唔知点解对沾面情有独钟,比起一般汤拉面,见到有沾面食会更开心!入呢间铺头既时候,冇谂过佢有哂蓝妹钟意既鸡白汤同沾面!😱拉面店通常都系得几款面嫁啦,不过唔洗多,最紧要好食!既然蓝妹钟意食鸡白汤同沾面,冇理由唔食啊。😁-芦荟提子梳打冰好似冇芦荟?佢就系普通既有汽提子汁,胜在够大杯。-樱花虾沾面一碗系面同腩肉,另一碗系虾汤。面系自家制既,口感唔错,偏烟韧,虽然未去到令蓝妹好钟意既程度,但挂汤效果唔错呢。腩肉一啲都唔硬呢,唔会柴皮咁,厚厚一层肥膏,真系有啲吓人。😬一大啖咁食落去,油香好重,不过唔可以食得多,太肥腻啦。樱花虾汤,虾味真系好重,就咁饮一啖试下,超咸!😵用面条沾汤去食,即刻冇咁咸,好惹味呢。整体黎讲比蓝妹预期出色,如果冇咁咸会好好多。😯-浓厚鸡白汤拉面蓝妹系日本食过鸡白汤拉面,觉得好特别,香港亦比较少拉面店有。呢间既鸡白汤拉面,一定冇日本既咁好食,汤头清淡,有淡淡既鸡汤味,唔错。😋不过好奇怪,愈食就会愈淡,去到后面直头觉得冇乜味了。但系鸡件值得一赞,唔会老,鸡味好浓郁,好好味。😍-胡麻冷菠菜菠菜份量唔少,麻酱超级多,多到酸啊。菠菜唔会好老,冻食好开胃。😉-整体呢餐比蓝妹预期好食,
入呢间铺头既时候,冇谂过佢有哂蓝妹钟意既鸡白汤同沾面!😱
既然蓝妹钟意食鸡白汤同沾面,冇理由唔食啊。😁
好似冇芦荟?佢就系普通既有汽提子汁,胜在够大杯。
一碗系面同腩肉,另一碗系虾汤。
一大啖咁食落去,油香好重,不过唔可以食得多,太肥腻啦。
用面条沾汤去食,即刻冇咁咸,好惹味呢。
整体黎讲比蓝妹预期出色,如果冇咁咸会好好多。😯
不过好奇怪,愈食就会愈淡,去到后面直头觉得冇乜味了。
但系鸡件值得一赞,唔会老,鸡味好浓郁,好好味。😍
菠菜份量唔少,麻酱超级多,多到酸啊。
菠菜唔会好老,冻食好开胃。😉
整体呢餐比蓝妹预期好食,两个面都有进步空间,但系蓝妹食得都几满意。