2017-06-30
最近新都会大翻身,多咗好多唔同嘅餐厅,特别系韩国菜。话就话系一楼,其实就系地库。前菜~韩式生牛肉拌饭$88中间𠮶啲冇花冇假,真系生嘅牛肉,不过就经过少少调味,所以有啲咸香。除咗生牛肉之外,仲有好多配料,包括青瓜,豆芽,萝卜,冬菇,生蛋等等⋯搅拌之后味道好突出,特别有啲芝麻吊起左个味道,个饭都几大份,好够饱!韩式酱油腌生蟹拌饭$178食生蟹又真系几吸引,平时中菜食大肉蟹就食得多,韩国风格嘅蟹都真系好少食。旁边有一个饭,有好多材料,本身生蟹有啲咸香,加埋酱汁就更加浓郁。加饭就中和左个味道,仲有啲蟹膏鲜味十足!唔好唔记得食里面啲蟹肉,软林林又有弹性,好得意。韩式酱油鲍鱼$118酱油鲍鱼系熟嘅,好弹下又爽口, size唔算太大,胜在味道够入味,小小咸。又唔使太担心味道过浓,因为真系啱啱好,热力都系暖暖地。Fly high$88 冇酒精I'm Fine $88 无酒精一个就系士多啤梨味,另外一个就系菠萝味,两个都好清新,我就觉得士多啤梨味𠮶个浓郁啲,菠萝味就清新啲,睇返各人口味。上面有一支苹果汁,我哋掹咗佢出嚟发现就咁饮实在太甜,所以一定要沟!劲大!都系两个人饮一杯好啲。
前菜~
韩式生牛肉拌饭$88