2015-01-27 3625 浏览
随著九龙塘被内地人占据,一众女性密友决定到又一城Agnes b扮下阔太,食个法式晚餐,交换女生心事。由于朋友有买一送一优惠,所以就点左呢度既main course,计返半价都几抵。Rib eye steak burger ($168)其实呢个价钱单点一个汉堡真系唔算平,理所当然会有较高的期望,但希望愈大失望愈大却是至理名言。上碟时的幼薯条毫不吸引,感觉同美国餐厅麦当劳的无异,唯一分别大概系呢度的薯条较脆,但食落口都系偏咸,薯蓉亦唔算多,食一旧薯蓉可能更开心。汉堡包有好香的芝麻味,食落口有粒粒芝麻系几满足既,但汉堡就唔够脆,衬托唔起芝麻的酥香,烘多阵会吸引好多。另外底层汉堡涂上了一层薄薄的牛油,几香口,亦唔觉得heavy. Rib eye steak就嫌肥膏实在过多,难以同牛扒分离的肥膏部分令同行女友侧目,亦令笔者却步。加上牛扒唔算厚,形状古怪松散,食落口感欠奉。Tiramisu iced chocolate好香朱古力味,但亦都非常甜,所以饮左半杯都无就舍弃左。服务态度:可能我地用the entertainer买一送一关系,侍应态度非常差。落单近乎呼喝语气,对于人多落单乱的情况亦频频面露

Rib eye steak burger ($168)

Tiramisu iced chocolate

好香朱古力味,但亦都非常甜,所以饮左半杯都无就舍弃左。

服务态度:可能我地用the entertainer买一送一关系,侍应态度非常差。落单近乎呼喝语气,对于人多落单乱的情况亦频频面露不悦。
老实讲以团购或优惠券进食的餐厅我地有去过,但系以恶劣态度相对的就第一次感受到,令人对法国餐厅幻梦破碎。