2024-02-19
今次嚟到北角食法国大餐,餐厅自成一角,有大落地玻璃可以望到街景,都几有情调,张枱都好阔落,可以慢慢倾计慢慢食我哋就嗌咗佢哋个set dinner,前菜选了忌廉蘑菇汤和法式生牛肉他他,忌廉蘑菇汤系会在你面前将蘑菇汤倒入蘑菇和面包粒里面,个汤好滑好香好重蘑菇味,一路饮蘑菇汤还有小粒粒蘑菇有咬口,生牛肉他他真系成嚿生牛肉上面加只鹌鹑蛋,捞埋佢之后夹住多士一齐食好软滑和香脆,好有口感,另外仲有跟法式餐包配自家制蛋黄酱,自家制蛋黄酱好出色香煎鲈鱼伴蚬肉忌廉汁鲈鱼煎得好香脆和软熟,入面还有肉汁,配薯蓉好creamy,野菜炒得香,蚬肉大大只,整体配合得好好,唔会好肥腻慢煮西班牙猪鞍配洋葱及薯蓉西班牙猪鞍系用黑毛猪,慢煮猪鞍肉质好软熟,外面煎得好香,薯菜同鲈鱼一样净系多了洋葱,洋葱煮到淋晒好香甜
香煎鲈鱼伴蚬肉忌廉汁
慢煮西班牙猪鞍配洋葱及薯蓉