2017-08-30 274 浏览
法国菜同观塘真系好唔夹,带著一星大厨嘅名衔黎香港开铺,睇黎都吸引到一班平民到访试一试,包括我餐厅位置都方便,系观塘广场旁边,离地铁站都系行5分钟左右。餐厅装修行古旧风格,以现今嘅西餐厅黎比,佢坐位比较阔,坐得好舒适。头盘食左北海道带子簿片,卖相都有d睇头,拍得住高级餐厅,不过味道就比较淡,无乜味咁,如果有多d seasoning 就好。另外头盘就食左大虾意大利饭,两只虾几大只,不过饭就有d干,个人就比较钟意水d嘅 risotto。另外叫左澳洲A6和牛扒,牛肉脂肪多,所以都几林几好味,不过始终系澳洲牛,牛味一定无美国牛咁浓,不过都好食!同埋我欣赏佢嘅薯仔批,一层一层叠起,薯仔迷一定钟意!甜品叫左两款,老实讲,好普通!同法国甜品standard差一大截…有d失望。整体:如果你真系谂住用呢个价钱食到星级菜,我可以话你知你会失望。如果你以平常心去食呢一个西餐,你会觉得佢系观塘黎讲又贵左少少。

整体:
如果你真系谂住用呢个价钱食到星级菜,我可以话你知你会失望。