2022-12-26 298 浏览
圣诞需要仪式感,所以今日试啲特别既,点了二人set dinner,可以拣2️⃣starters 、4️⃣main、1️⃣dessert。🍸French Kiss, French Martini: 推荐前者,佢系将Gin倒入蓝色绵花糖💨,酸酸地配重油法国🇫🇷菜更佳。🍴Starter:拣左生蚝🦪、Octopus Carpaccio 。八爪鱼少少🤏🏻老。🍴Orange Seabass:海鲈嫩滑冇泥味,酱汁质creamy,有橙香, 同煎鲈鱼几夹。🍴Chicken Morel: Morel 系菌类,味道似牛肝菌,所以用morel煮既酱汁好香菌味。 🍴Escargot:焗田螺充满香草🌿牛油香,剩下既香油汁涂面包好味😋。🍴Foie Gras: 焦糖苹果配煎鹅肝,呢个我食唔惯,而且食完有啲良心不安。下次会拣鹅肝以外既食物。🍴La Suzette: 橙酒煮可丽饼,好重酒味好甜,好好食👍🏻味道:🔅🔅🔅🔅新鲜:🔅🔅🔅🔅卫生:🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅

味道:🔅🔅🔅🔅
新鲜:🔅🔅🔅🔅