2021-02-10
平时好少食法餐,但于都市中急促嘅生活真系需要歇息嘅时光,就相约朋友放假去尝试吓呢间新餐厅,感受慢活嘅节奏啊!位置几方便,餐厅唔算好大但同朋友一齐食餐饭倾吓计都几写意。一坐低好快就奉上面包,两款包嘅size唔会太大,填补少少饱足感嘅同时唔会太占肚量。牛角包散发牛油香,食落酥脆。而比较特别嘅忌廉芝士包,估唔到好柔软,想一食再食嘅味道。前菜系蟹肉沙律,分开咗菜同蟹肉部分,明显睇到蟹肉份量都几多,夹埋沙律菜同脆卜卜蟹籽一齐食好清爽。之后仲有道香煎日本带子,大大颗带子真系好厚肉,上面有杏奶泡、侧边淋上青口忌廉汁,仲摆上炸紫苏叶点缀。带子配上三文鱼子鲜味叠加上去,带子食落仲嫩,刺身级数嘅带子当然高质啲,配合酱汁等配搭好用心。烧鹿儿岛白豚猪扒猪扒已经切好一块块,十分贴心!肉质好多汁,肉汁闪烁诱人,食落腍嫩味道刚刚好。肉配上旁边嘅黑松露烧汁,蘸上味道更提升了!除咗食肉之外,不忘食蔬菜保持均衡饮食啊!呢度嘅配菜好丰富㗎,不可以错过邪恶嘅忌廉芝士千层焗薯,薯仔切片加上忌廉同香浓芝士,愈邪恶愈爱吃!另外仲有烟肉炒杂菌、香蒜榄油炒荷兰豆,配搭都唔错! 甜品超吸睛,用贝壳盛载太fancy了!蛋糕圆圆的酷似一颗大
一坐低好快就奉上面包,两款包嘅size唔会太大,填补少少饱足感嘅同时唔会太占肚量。 牛角包散发牛油香,食落酥脆。 而比较特别嘅忌廉芝士包,估唔到好柔软,想一食再食嘅味道。
烧鹿儿岛白豚猪扒
猪扒已经切好一块块,十分贴心!
除咗食肉之外,不忘食蔬菜保持均衡饮食啊! 呢度嘅配菜好丰富㗎,不可以错过邪恶嘅忌廉芝士千层焗薯,薯仔切片加上忌廉同香浓芝士,愈邪恶愈爱吃!另外仲有烟肉炒杂菌、香蒜榄油炒荷兰豆,配搭都唔错!
甜品超吸睛,用贝壳盛载太fancy了!
食甜品同时店员更奉上两种口味嘅蛋糕比我地试,系焦糖味及栗子味嘅慕丝。两款味都几出,质地偏creamy,如甜度减少少就更合我口味啦!