2023-09-05
老师请食饭,带我哋食好西😋Book咗呢间加拿大菜,有burger、pizza、薯条、小食等设有午市套餐,包餐汤或沙律,配有饮品▶️ French onion soup 法式洋葱汤呢个餐汤够特别😍面头有块布满芝士嘅面包芝士面焗到㶶㶶哋,同时被汤嘅热度搞到半溶拉丝🧀面包浸起汤入边淋咗,味道还好,建议即上即食洋葱汤非常浓稠,gravy- like入边有大量煮到焦糖化嘅洋葱🧅口感丰富略嫌偏咸🤏🏻但整体几出色嘅餐汤,唔系一般常见嘅忌廉汤或罗宋汤(应该抵过叫沙律,虽然呢度嘅沙律会有一片烟肉同少许合桃)▶️ BBQ chicken burger w/ fries BBQ酱鸡肉汉堡配薯条($88)汉堡包入面除咗有大大片鸡肉之外,仲有炸洋葱圈、紫洋葱、生菜、蕃茄、腌青瓜等鸡肉用上鸡胸肉,烤到㶶㶶哋,个人觉得overcook咗,质感比较干同柴🙁㶶嘅部份亦带苦味汉堡包并非brioche,而系Kaiser roll,偏白雪雪,面头有啲面粉🍞口感尚算松软成个burger太多酱料,又BBQ酱、又沙律酱、又茄汁,味道太咸之余,搞到汉堡包好soggy🤥加上本身其他配料已经好浓味,例如腌小黄瓜、青辣椒、紫洋葱、切碎咗嘅青椒
设有午市套餐,包餐汤或沙律,配有饮品
▶️ French onion soup 法式洋葱汤
呢个餐汤够特别😍面头有块布满芝士嘅面包
芝士面焗到㶶㶶哋,同时被汤嘅热度搞到半溶拉丝🧀
面包浸起汤入边淋咗,味道还好,建议即上即食
洋葱汤非常浓稠,gravy- like
入边有大量煮到焦糖化嘅洋葱🧅口感丰富
(应该抵过叫沙律,虽然呢度嘅沙律会有一片烟肉同少许合桃)
BBQ酱鸡肉汉堡配薯条($88)
㶶嘅部份亦带苦味
加上本身其他配料已经好浓味,例如腌小黄瓜、青辣椒、紫洋葱、切碎咗嘅青椒,又酸又辣又攻鼻,感觉太多
跟配薯条,明显用真薯仔整,因为连皮嘅🍟炸得香脆干身
唔系跟茄汁,但系有他他酱
▶️ Iced lemon tea 冻柠檬茶
跟配嘅免费饮品唔多:咖啡、茶、可乐
茶味比较淡,可能因为冰多
冇咩点落糖浆所以唔甜,可以当水饮
整体食物味道一般,主打汉堡包,但呢个鸡肉汉堡唔算好食,鸡肉好干,酱料太多令味道太重太咸 (食完好口渴)
可能Cheeseburger比较好🍔
本身有谂住叫vietnamese pho,见OpenRice系热门菜式,用上M9和牛同48小时牛仔牛肉汤,点知今日唔供应
不过值得叫系佢个法式洋葱汤👍🏻
环境尚算舒服,入边好「加拿大」feel😂每张枱都有只鹿公仔,墙上亦挂上动物头像
服务okay,上菜速度正常
性价比唔错,埋单大概$100/人,包前菜主食饮品,份量绝对够饱