今日晚餐好颓咁食左个m 记,走个阵见到隔离开左间甜品铺。心谂,如果呢间好食的话咁就唔洗成日去厚福街食甜品nah😍。因为就黎食到闷。😂门口虽然细,但里面都几大几靓。墙上会有小饰物同壁画🌸,桌上有干花💐,又有几可图形嘅吊灯,可见佢地系布置上好有心思。餐牌有好几样甜品都停售,不过几特别同有特色嘅都有系到。✨有几个真系好靓,所以我地都叫左。⭐️丝丝入心 - 朱古力心太软 + 😘Movenpick vanilla ice cream佢个design 系未见过架❤️,切开左个心太软之后,入面嘅朱古力浆慢慢流落去。 佢仲要系movenpick 雪糕!⭐️movenpick 最出名就系云尼拿味,佢真系好好味,雪糕附近都放左好多oreo 饼碎,所以更有口感。不过我个心太软有d overcooked。🙈⭐️法式焦糖炖蛋鲜果班戟呢个真系超正,如果你钟意食焦糖炖蛋,一定要点呢个‼️个焦糖面系热嘅♨️,炖蛋系冻嘅❄️,上面嘅呢一部分已经好好食🤤。之后再食埋下面个鲜果班戟,😍个cream 同水果都好新鲜又多!好开心揾到新甜品铺❤️

⭐️法式焦糖炖蛋鲜果班戟
好开心揾到新甜品铺❤️