2019-09-26 267 浏览
老公见我呢排为左份功课做到好辛苦,所以带我去左间蛋糕舖,买番啲甜品番屋企食为我打下气。舖头嘅外观已经好靓啦!入面装修雪白色,明亮又简洁,原来系一间法式甜品外卖店,怪不得每一件甜品都甘精致!橱柜装住一件件嘅比马卡龙大件嘅糕饼,叫做达胡瓦兹Dacquoise ,有9款特色嘅口味同传统口味任君选择。店员会贴心提供冰种,保持甜品系冰冻状态,提醒我地番到去最好雪一雪先再攞出嚟食。食之前,就要放系室温解冻等大约10-15分钟先好食,甘先可以试到最佳口感。每一件甜点的包装都系好靓呀!我地最尾选左3款甜点番屋企食!黑松露玛德莲($20) 身为黑松露爱好者,见到呢个有趣配搭,当然要试一试。一打开包装袋就已经传出好香黑松露味! 玛德莲蛋糕咬落湿润,浓浓牛油香味同黑松露味,食落咸咸甜甜都几得意。(左) 芝麻麻糬达胡瓦兹 ($36) + (右)伯爵茶达胡瓦兹 ($36)达胡瓦兹外皮咬落酥脆,好香杏仁味,整体食落比马卡龙无甘甜同香口D,夹住嘅馅系butter cream。- 伯爵茶butter cream 有浓郁茶香味,岩晒伯爵茶控呀!- 芝麻butter cream 非常香浓,中间夹住烟烟韧韧麻糬,令到口感更

舖头嘅外观已经好靓啦!

每一件甜点的包装都系好靓呀!

我地最尾选左3款甜点番屋企食!

黑松露玛德莲($20)
身为黑松露爱好者,见到呢个有趣配搭,当然要试一试。

- 芝麻butter cream 非常香浓,中间夹住烟烟韧韧麻糬,令到口感更丰富!
外卖自取