2021-09-11
1999年系加拿大温哥华开幕🤩主打巴黎法式薄饼嘅法式餐厅,2017年终于系香港开左亚洲第一间旗舰店😆路过左几次终于如愿入去食!店内除咗有crepe,仲有蛋糕、面包、沙律同唔同饮品供应,好似Starbucks咁以自助形式先去比钱,再自己去拎食物。.1️⃣Hk French toast($69)⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)Menu写住早餐之选~但个人认为啱tea或者饭后写多啲🤤呢度既crepe皮比传统厚,食晒成个真系可以饱全日~呢款切落会硬身少少,所以好好切,入面就系港式西多士味~如果自己食晒真系会好腻,但有fd一齐share就啱啱好😆而且作为法式甜品可以食到港式口味真系好特别!.2️⃣Parfait crepe($92)⭐️⭐️(2/5)可丽饼唔会好薄一层成旧空气咁,而系比较厚身平均~呢款虽然后身,但对比French toast会软身啲,所以切嘅时候唔系好利落~而且餐厅系配即弃胶刀🥸如果可以换翻重用餐具会环保同好切好多!切开个crepe系有满满yogurt+蓝莓+士多啤梨,但yogurt个感觉好heavy好厚好腻,同crepe唔夹😟似系yogurt bowl但奇怪地摆左crepe落去mix😂🎡Café Crê
🎡Café Crêpe (K11)
地址:尖沙咀河内道18号K11购物艺术馆地下G29号舖
(港铁尖沙咀/尖东站 N4 出口, 步行约1分钟)