2024-10-06 530 浏览
小朋友返咗学,又系同朋友 happy gathering 嘅时候👭!!去咗沙田新城市广场嘅 Butlery 🍴,店面系法国风设计,感觉几舒服。Lunch Menu 都几多选择,我们拣咗「安格斯牛肉、烧灯龙椒、煎牛奶芝士、巴马火腿汉堡配薯条」 + 「烧春鸡配苹果忌廉意大利饭」。套餐有主菜、汤/沙律🥗、餐饮,当日系菇蘑汤 和 红菜头沙律。朋友好钟意呢度嘅「三重芝士薯条」,所以我哋有另外加点。薯条刚炸起,好香脆!芝士溶哂喺薯条上面,芝味浓郁,好惹味。「巴马火腿汉堡配薯条」 嘅卖相好靓,汉堡包🍔胀卜卜,包皮软熟,带少少烟韧,汉堡好厚身,加埋Parma Ham、生菜🥬、蕃茄片🍅,咬落去味道同口感都好丰富、好juicy。加上刚炸起嘅薯条,真系好好味😋! 「烧春鸡配苹果忌廉意大利饭」 也很不错,Risotto 加咗苹果粒烩煮,减低了creamy 嘅黏腻感,而且增加咗少少甜味。烧春鸡🍗 外皮烤得香脆,肉质嫩滑,又入味,蘸酱汁同吃,好味!本来想试埋 Pancake,可惜太饱,留待下次啦!

本来想试埋 Pancake,可惜太饱,留待下次啦!
2024-09-25