2022-11-11
💛好味指数:4.9/5💛💜回头指数:5/5💜以法日Fusion菜主打嘅Meta Stages,结合NFT和艺术主题,除咗有9米巨型LED电视、仲有Live唱歌跳舞表演🎤💃🏼视觉、听觉、味觉享受集于一身☺️✅松叶蟹肉水菜米纸卷$288用米纸卷包住松叶蟹肉、芒果和水菜,可以话系一个相当有创意而奢华的作品,松叶蟹肉的鲜甜再配上米纸卷嘅口感,出奇地夹‼️✅海胆带子他他$188呢道菜结合几样我喜欢的食物,用带子做他他味道鲜甜,加咗柚子和芥末令到感觉Fresh啲,海胆和鱼子酱鲜甜美味,配紫菜脆脆可以中和辣味,味道更丰富😙✅鹅肝·海老天妇罗$128同平时食开嘅天妇罗唔同,用紫菜海老和鹅肝,外型好似炸过嘅卷物咁,可以见到厨师嘅心思💓配特制酱汁好好食😋✅Mocktail$88玫瑰、樱花、蝶豆花配梳打,搅拌后仲会变色🌈味道和颜色同餐厅嘅感觉好match☺️🐻总结无论食物质素、环境灯光气氛令人充满Relax感觉嘅餐厅☺️🎂见到有人庆祝生日,作为观众都觉得非常有惊喜(至于系点就唔剧透喇,不过问过职员订座时要提早预备)🎉餐厅更设有独立房间,适合一大班朋友前来📍十八梦 (铜锣湾)铜锣湾登龙街18号V Point 6楼
💜回头指数:5/5💜
✅松叶蟹肉水菜米纸卷$288
✅海胆带子他他$188
✅鹅肝·海老天妇罗$128
✅Mocktail$88
🐻总结
无论食物质素、环境灯光气氛令人充满Relax感觉嘅餐厅☺️
🎉餐厅更设有独立房间,适合一大班朋友前来
📍十八梦 (铜锣湾)
铜锣湾登龙街18号V Point 6楼