2024-06-07
放学经过见到 #波仔 开左新门市,好大间,好多食物,有波仔系列饭盒,款式越出越多,有埋港式、韩式、日式,总有一款岩口味!除左「波仔饭」,仲有糖水、碗仔翅、pizza、沙律等等,考试考足一星期,日日食都唔怕闷!另外,波仔增添热食档,有热辣辣饱肚蒸饭及足料炖汤外,亦有烧卖、鱼蛋、茶叶蛋等多款街头小食!蒸饭我哋试左 #莲藕肉饼蒸饭 !肉饼好淋,最重要无咩肥肉,我个人好怕出街食肉饼,肥肉多过瘦肉!特饮有燕麦奶特调系列,但我哋点左 #白桃粒粒茉莉花茶,十分清爽,仲有粒粒白桃果肉,又唔会好甜,够健康!小食我哋买左 #粢饭,糯米软硬烟韧适中,唔会太淋/太硬,入面材料有榨菜肉松,哥哥大爱!我另外买左 #芝士泡菜鸡粒炒饭、#干炒牛河、#日式照烧鸡扒意粉、#鱼籽猪肉烧卖 返屋企做考试周储粮!有饭有汤,连返屋企翻热既时间都悭返,真系帮轻左我好多!
蒸饭我哋试左 #莲藕肉饼蒸饭 !
有饭有汤,连返屋企翻热既时间都悭返,真系帮轻左我好多!