2020-12-20 325 浏览
我印象中波仔只系卖叮叮饭,今日再去发现有大转变,可能要贴合市场既需要,所以引入咗各式各样既食品。除咗有叮叮饭,叮叮意粉外,重有点心、饺子、汤包、粥品、烟三文鱼、CP 鸡翼、葱油饼、千层蛋糕、糖水、新鲜蔬菜等等,最后买咗呢四样食品。日式煎饺 : 将饺子放入气炸锅炸,估唔到出嚟既效果几好,个皮脆卜卜,而且饺子啲馅料好多,所以每只都肥嘟嘟,味道又几正,好食过好多牌子。挪威烟三文鱼 ($31) : 见价钱咁吸引所以试下,大约有七至八片,三文鱼丰腴肥美,油香满溢,而且重有浓郁既烟熏味,味道真系唔错,真心推介。👍🏻瑶柱鸡粒荷叶饭 : 荷叶饭蒸完后散发出微微既荷叶香,材料有鸡肉、虾米、冬菇、瑶柱,饭粒够烟韧,而且份量亦几多,以叮叮饭嚟讲,质素算唔错。清汤牛腩 : 呢个系新产品,整法都十分方便,折左包装盒成包放入滚水煮就可以,有七至八件牛腩,牛腩口感软嫩,不过肉味再浓点会更滋味。