2021-06-13
呢排工作好忙,所以都想稍为偷懒一下。虽然无买𩠌煮饭,但去波仔买叮叮饭一样可以丰富好食! 最近波仔做紧波仔日韩美食节 ,多咗好多日本及韩国产地直送产品卖,包括:韩国「圃木园」韩式上汤小笼包、韩国迷你芝加哥薄饼、正宗CJ Bibigo韩国泡菜等,连大热嘅日东卷蛋都有。 元朗西铁站几位店员服务都好殷勤主动,喺佢哋嘅热情介绍下,买咗几款产品返屋企试下:芝士泡菜鸡粒炒饭满满韩国风味嘅口味,一见到就想试啦!芝士泡菜鸡粒炒饭份量都足,唔系太大食嘅女仔应该都够饱。芝士落得好慷慨,估唔到真系有拉丝效果呢!泡菜同芝士夹埋一齐好惹味,如果鸡肉份量再多少少就更满足啦!白汁芝士烟肉意粉味道配搭稳阵,白汁好creamy,我欣赏个汁够多,叮完唔会干争争,每条意粉都挂到大量白汁。椰汁红豆南瓜蓉从来都无留意到波仔有甜品,一于试下。呢个南瓜蓉口感软滑,加咗软绵嘅红豆增添口感,不过甜度就稍高,如果稍作调整会更健康。迷你芝加哥薄饼迷你芝加哥薄饼共有4款口味,拣咗猪肉味做下午茶,可以微波炉叮亦可以气炸。我用气炸锅气炸6min,薄饼底好香脆,芝士热溶后带少许流心,做下午茶都系唔错嘅选择。宜家波仔全线分店做紧低至85折优惠,把握机
芝士泡菜鸡粒炒饭
白汁芝士烟肉意粉
椰汁红豆南瓜蓉
迷你芝加哥薄饼
宜家波仔全线分店做紧低至85折优惠,把握机会入定储备啦!