2011-12-26 275 浏览
今日夜晚8点一行五人到此用膳, 因为我有D FD话呢间野不错, 今日顺道去品尝一下, 等左个几钟, 其间叫"飞"既待应几有趣, 叫完之后会同D客讲"FOLLOW ME!!", 入到去, 圣诞FEEL 不错, 而环境就迫DD, 但地下并冇部份餐厅咁, 有牙签/明显黑色污积, 有D 酒BAR感觉, 我地全部叫左 $108 既西冷牛扒餐 (加蒜), 由3成至5成熟不等, 而D待应都有耐性, 因为叫几多成熟同选汤时我地都有时十五十六, 但都冇话不满/催我地。 等餐时有个待应见我地玩紧平板佢又同我地倾一两句, 亲切也!餐到左啦!图就最后先补上, E+先讲下由汤到餐饮既评价:汤: 5人都叫左白汤, 真系有鸡肉, 份量足够西冷牛扒(加蒜&黑椒汁):这个值得讲一下, 如果你追求个肉汁肉味, 抱歉, 这可能令你失望如果你追求肉质淋, 唔痴牙, 这个一定要试(就算佢系用松肉粉都应该用好少)个人认为, 肉味就未够, 而且冇话用华丽既铁板和配菜, 但系, 加左生蒜 同 黑椒汁, 成件事会平衡返, 因为生蒜 同 黑椒汁 可以补救返不少肉味不足既失分, 而且够大块餐饮: 如果你唔口渴/好想饮野, 叫杯普通SIZE

餐到左啦!
图就最后先补上, E+先讲下由汤到餐饮既评价:

汤: 5人都叫左白汤, 真系有鸡肉, 份量足够

西冷牛扒(加蒜&黑椒汁):
这个值得讲一下,
如果你追求个肉汁肉味, 抱歉, 这可能令你失望

餐饮: 如果你唔口渴/好想饮野, 叫杯普通SIZE 餐饮就OK, 如果加大要加钱

总结来讲: 可以去试下, 但系结果真系可以好似 上面 笑脸 同 哭脸 既情况, 比较2极化
好多人等, 我地果张飞164, 佢先叫到110
XMAS价钱
西冷牛扒
西冷牛扒(加蒜)
P.S. 抵食分数我比3分系因为 我比既系圣诞价钱, 如果平时, 系可以4分既
2011-12-25
好多人等, 我地果张飞164, 佢先叫到110